Ontspullen op jouw telefoon

By 4 juni 2021Blog

Ze leveren je veel gemak op; je regelt je bankzaken in enkele klikken, je bent zo bij over het laatste nieuws en je maakt makkelijk een collage van je meest recente wandeling. Apps. Een veelvoud van apps kan je afleiden, afleiden van wat écht belangrijk voor je is. Vandaag besteed ik aandacht aan het ontspullen ofwel opruimen van de apps op je telefoon. 📱

Je kunt allerlei apps vinden die je helpen om je telefoongebruik te verminderen. Maar dat is weer een app, weer nieuwe informatie die je moet analyseren. Je kunt ook zelf een moment nemen om te bepalen welke app jij wel of niet op je telefoon wil hebben.

Checklist telefoon opruimen
  • Gebruik ik de app?
  • Vind ik de app leuk óf maakt het gebruik van deze app mij blij?
  • Maakt deze app een taak of onderwerp makkelijker voor mij?
  • Kan ik zonder deze app? Wen ik aan een leven zonder deze app?
  • Kan ik de informatie van de app op een andere manier bekijken? Bijv. bij LinkedIn; 1x per dag op de computer.
Verwijderen van apps

Dit doe je door lang op het icoontje te drukken, dan komt er een minnetje in beeld met de tekst Verwijderen (Android-telefoon) ook bij een Iphone/Ipad druk je het icoontje in en klik je op Verwijder app. Zo simpel kan het zijn.

De overgebleven apps kun je vervolgens sorteren per categorie. Zelf heb ik oa. de mapjes televisie, sociale media, foto’s en bank. Je houdt een app ingedrukt en sleept deze naar een andere app die voor jou in dezelfde categorie valt. Je telefoon maakt dan een mapje aan, sleep andere apps die in deze categorie horen ook in deze map.

Een andere manier om te sorteren, voor de visueel ingestelde persoon, is op kleur. Zet je apps een op kleur, vaak onthoud je het uiterlijk van een app. Zoals die van de ING is oranje, en die van Facebook is blauw.